Köttinspektionen


Sedan 2016 driver jag tillsammans med Tove Salmgren och Karina Sarkissova Köttinspektionen dans, en konstnärsdriven scen för experimentella dans- och performancepraktiker i Uppsala. Där curaterar jag nya format för konstnärliga utbyten och publikmöten både för lokala och internationella dans och performancekonstnärer.


Länk till Köttinspektionens dans hemsida

https://kottinspektionen-dans.se/

double solo mirror residencies 2019-2020


Idén till double solo mirror residencies uppkom ur en vilja att skapa stöttande strukturer för koreografer att ingå i öppna processer. Det är ett curatoriellt koncept som öppnar upp för nya format för konstnärliga utbyten och reflektioner i relation till koreografiska solopraktiker.

Det tvååriga projektet tog formen av en serie dubbelresidens på Köttinspektionen i Uppsala. Genom kedjeinbjudningar ville vi utmana och utvidga vårt eget nätverk. 2019 bjöd vi in tre konstnärer som i sin tur fick bjuda in en annan konstnär till residenset. Dessa fick sedan rekommendera koreografer och dansare att bjuda in till nästa års upplaga av serien, som också fick bjuda in någon.


Koreograferade läsecirklar 2016-2017


Ett undersökande av hur metoder för dans kan möta metoder för högläsning i grupp. Vi föreslog att läsa tillsammans kan vara att dansa tillsammans, och hur vi dansade strukturerades av en koreograf för varje tillfälle.  Cirklarna var öppna för alla. Det gick alltid att delta som åskådare/lyssnare/vittne eller som läsare/dansare. En konstnär var inbjuden vid varje tillfälle med uppdraget att svara med sin blick, sitt öra, sin hand eller tanke på läsecirkeln genom ett material som går att trycka på papper. De konstnärliga dokumentationerna finns samlade i de två publikationerna SES LÄS GÖR och Material som drar.


Curaterat organiserat och producerat av: Kajsa Wadhia och Tove Salmgren

Grafisk form: Jonas Williamsson

Läsecirklar av: Manon Santkin, Ellen Söderhult, Caroline Byström, Sandra Lolax, Stina Nyberg, Maria Stiernborg, Frida Sandström, The Blob, Chloe Chignell, Anna Bontha

Konstnärliga dokumentationer av: Frida Sandström, Zoe Poluch, Barkman Bark, Moa Franzén, Maria Stiernborg, Anna-Karin Brus, Marie Gavois, Sophie Erlandsson, Munish Wadhia