Jag arbetar konstnärligt och curatoriellt mellan fälten performance och
koreografi och har en MA i Nya Performativa Praktiker från Stockholms Konstnärliga Högskola, 2015. Mellan 2007-2014 var jag medlem i och konstnärlig ledare för det feministiska scenkonstkollektivet Arena Baubo. Mitt  aktuella konstnärliga undersökningsområde kan sammanfattas som spekulativ feminism, med intresse för magiska formler, sci-fi, alternativa framtidsnarrativ och materiell ekokritik. Jag arbetar helst kollektivt och ingår för tillfället i dessa långsiktiga samarbeten: 

Sedan 2013 performanceduon The Disengaged Free Jazz Orchestra tillsammans med Maria Stiernborg, aktuella med arbetet Spells and Compost på Gislaveds Konsthall 2021 och tidigare har vi framträtt på scener och konsthallar som MDT, Marabouparken, Stockholm Music & Arts och Weld i Stockholm, Uppsala konstmuseum och Köttinspektionen, Uppsala, Mad House och Kiasma, Helsingfors, Trip Space, London och Studio 17, Stavanger.

2019 startade jag Spekulativa Juntan tillsammans med Maria Stiernborg, Anna Kinbom och Mariana Suikkanen Gomes, ett dialogbaserat konstverk
som kombinerar högläsning och kollektivt hantverk på temat spekulativ feminism. Verket har installerats i bibliotek, konsthallar och kulturscener runtom Stockholm, och var del av Stockholms konsts sommarutställning 2020, inbjudna av curator Frida Cornell.

Sedan 2018 samarbetar jag med Moa Franzén och Tove Salmgren i en performance-trio som undersöker röst som kroppslig materialitet och koreografiskt verktyg, aktuella med From a throat of Flesh på Art Lab Gnesta i år och det nya arbetet When dancing was done with the lungs, på Köttinspektionen i Uppsala, och Weld i Stockholm.

Sedan 2016 driver jag tillsammans med Tove Salmgren Köttinspektionen dans, en konstnärsdriven scen för experimentella dans- och performancepraktiker i Uppsala. Där curaterar jag nya format för konstnärliga utbyten och publikmöten både för lokala och internationella gästkonstnärer, och är en av initiativtagarna och curatorerna
för den årliga internationella performancefestivalen Revolve Uppsala Performance Art Days.


disengagedfreejazz.com
kottinspektionen-dans.se
arenabaubo.se